Nieuws

De juiste bureaustoelen voor mensen met rugklachten

Monday, 21-12-2015  

Al jaren heb ik te kampen met rugklachten. Ik ben geboren met een zwakke rug dus een kleine afwijking in mijn houding zorgt ervoor dat ik er last van heb. Dit is niet te voorkomen, want ik ben natuurlijk constant in beweging. Door mijn lengte is het ook nog eens zo dat de zwaartekracht mijn lijf naar beneden trekt. Dus ik moet mijn houding constant bewust corrigeren, want als ik te lang krom loop dan sluipt de pijn er direct in. En de pijn van krom lopen is alleen te herstellen door actief rechtop te lopen, maar dat kost enorm veel energie, omdat het lichaam naar beneden wordt getrokken. Dit is allemaal problematisch tijdens het lopen of het fietsen en dergelijke. Maar zitten is een totaal andere kwestie. Want je zou denken dat je makkelijker in de juiste houding kunt gaan zitten dan dat je in de juiste houding kunt lopen, maar dat valt tegen. Ik kan thuis natuurlijk de juiste meubelen gebruiken die ervoor zorgen dat mijn rug zo weinig mogelijk te verduren heeft, maar je zit natuurlijk ook vaak ergens buiten de deur. En 9 van de 10 stoelen zijn niet goed voor mijn rug. Dus een gezellig koffieleut partijtje dat twee uur duurt, zorgt ervoor dat ik van te voren al een pijnstiller moet nemen. Of ik moet thuis blijven, maar dat is natuurlijk geen optie. Ik wil mijn sociale leven niet verpesten door mijn rug. Daarnaast moet ik ook aan het werk op kantoor en bureaustoelen zijn lang niet allemaal even goed voor mijn rug. Daar komt bij dat elke bureaustoel anders is en elke rug is ook anders. Je moet dus de juiste bureaustoelen vinden voor de juiste lichamen. Helaas koopt een bedrijf natuurlijk direct één soort van bureaustoelen voor het kantoor en dat is op zich prima voor de meeste mensen zonder rug klachten. Ook zijn het vaak prima bureaustoelen, maar ik heb door mijn rugklachten een specifiek soort stoel nodig die maakt dat ik constant rechtop kan zitten en niet voorover hoef te buigen. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar bureaustoelen, want ik kan niet 8 uur lang per dag op kantoor zitten met rugklachten. Gelukkig zijn er genoeg professionele winkels met verschillende soorten bureaustoelen. Zo ben ik terecht gekomen op de website van havic-kantoormeubelen.be. Gelijk op de homepage zie je al dat de mensen achter deze website weten wat er speelt bij de aanschaf van bureaustoelen. Er wordt gesproken over de juiste houding en de preventie van klachten. Dus ik ben meteen op deze site verder gaan zoeken om te kijken of ze mij konden voorzien van de juiste bureaustoel.

Bureaustoelen passend bij mijn rug

Allereerst ben ik op de website gaan kijken wat voor soort bureaustoelen ze op havic-kantoormeubelen.be zoal in het assortiment hebben. Het viel meteen op hoe ruim het aanbod is. Het fijne is verder dat je zelf de stoel kunt samenstellen wat betreft het materiaal en de kleuren. Ideaal voor het opdoen van inspiratie en ook gewoon leuk om alvast na te denken in wat voor soort stoel je later zal zitten. De bureaustoelen zijn allemaal van topkwaliteit, maar de prijzen zijn zeer betaalbaar. Dit is omdat deze website geen gebruik maakt van tussenpersonen en dergelijke. De bureaustoelen worden direct uit de fabriek geleverd aan de klant. Dus je betaalt het minimale bedrag zonder allerlei extra kosten. Het is natuurlijk mooi om de site te verkennen en inspiratie op te doen, maar voor iemand met een slechte rug zoals ik zal je de stoelen toch uit moeten proberen. Gelukkig heeft havic-kantoormeubelen.be ook twee showrooms in Nederland en één in België. De showrooms zijn in:

  • Veghel
  • Gouda
  • Breendonk

Ik ben dus naar Gouda gegaan, want deze showroom was voor mij het dichtste bij. Hier heb ik de bureaustoelen die ik op internet al had gezien uitgeprobeerd. Ik kon direct voelen of de bureaustoelen die ik op het internet had gezien ook goed waren voor mijn rug. Dit was achteraf een goed idee, want twee van de bureaustoelen waarvan ik dacht dat ze geschikt zouden zijn, waren dit absoluut niet. Ik heb vervolgens ook een medewerker gevraagd wat voor soort bureaustoel het beste bij mijn rug past en de medewerker liet mij twee andere bureaustoelen zien die ik niet eens had opgemerkt toen ik de site bezocht. Van deze twee bureaustoelen was één direct raak. Mijn rug voelde zo recht aan en als ik achter het bureau zat voelde ik niet eens de neiging om voorover te buigen. Het was niet de meest aantrekkelijke stoel qua uiterlijk, en daarom had ik de stoel geen aandacht geschonken tijdens de oriëntatiefase. Maar gelukkig had ik om advies gevraagd, want van alle bureaustoelen die ik heb geprobeerd was deze verreweg het beste.

Bestellen en service

Door mijn eigen tevredenheid en ook omdat ik geen zin had om nog verder te zoeken naar stoelen, heb ik deze stoel direct besteld. Je kunt de stoel direct in de showroom bestellen, maar je kunt de stoel natuurlijk ook gewoon via het internet bestellen. Als je geen klachten hebt, of je gebruikt de bureaustoel alleen thuis voor korte perioden dan kun je gerust via internet een bureaustoel bestellen. Maar als je zoals ik een precaire fysiek systeem hebt, dan is het altijd verstandig om de stoelen eerst uit te proberen en gebruik te maken van het professionele advies. Deze service is bovendien gratis.


Comments are closed.