Woning en Tuin

Plafondlampen

Friday, 27-3-2015  

Een goede verlichting van uw woning, bijvoorbeeld door plafondlampen, is erg belangrijk. Als het donker is buiten, wilt u immers wel alles goed kunnen zien binnenshuis. Bovendien moet het licht genoeg zijn om een boek of de krant te kunnen lezen en om andere klusjes te kunnen doen. Maar het hebben van goede lampen is niet alleen belangrijk om voldoende verlichting te hebben, het is ook van belang voor de sfeer. Met plafondlampen en andere soorten lampen, kunt u er immers voor zorgen dat er een mooie sfeer in uw woning ontstaat. Kiest u bijvoorbeeld voor verlichting die gedimd kan worden, dan kunt u profiteren van fel licht op momenten dat u dat nodig hebt en kunt u dit veranderen in sfeerlicht als de situatie daar om vraagt. Het vinden van de juiste verlichting voor uw woning is dus erg belangrijk. U kunt uit veel verschillende soorten lampen kiezen, plafondlampen zijn slechts een van de vele mogelijkheden. Naast deze zijn er bijvoorbeeld ook nog wandlampen verkrijgbaar, net als staande lampen, tafellampen en hangende lampen. Wat is nu precies het verschil tussen hangende lampen en plafondlampen? Ze worden immers allebei aan het plafond bevestigd? Het grote verschil is dat plafondlampen veel dichter bij het plafond blijven, ze zitten er als het ware tegenaan of vlakbij. Met hanglampen is dit natuurlijk anders, zij zijn slechts voor de elektriciteitsaansluiting aan plafonds bevestigd, voor de rest hangen ze er een stuk vanaf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vlak boven uw eettafel hangen, zodat u daar genoeg licht hebt om er te kunnen werken of lezen bijvoorbeeld. Er zijn dus heel veel verschillende soorten lampen en allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen. Zo kunnen vloerlampen of tafellampen heel gemakkelijk verplaatst worden naar een andere plek, terwijl ze weer als nadeel hebben dat ze in de weg kunnen staan. Lampen die aan plafond of muur bevestigd worden, kunnen dan weer niet verplaatst worden, maar hebben als grote pluspunt dat ze ook nooit in de weg staan of hangen. Voor alle soorten verlichting is dus wel iets te zeggen, het is echt afhankelijk van uw specifieke situatie wat de juiste keus is.

Verschillende soorten plafondlampen

Zoals gezegd is het grote voordeel van plafondlampen dat ze nooit in de weg zitten. Daarnaast hebben ze als pluspunt dat ze vaak een diffuus licht verspreiden en daarmee de hele ruimte kunnen verlichten. Natuurlijk zijn er meer verschillende modellen plafondlampen verkrijgbaar, we kunnen onderscheid maken tussen de volgende verschillende soorten:

  • ronde, ovale of vierkante modellen die recht tegen het plafond aanzitten
  • exemplaren met spotjes, die bewogen kunnen worden en zo naar eigen voorkeur ingesteld kunnen worden
  • lampen met lampenkappen die ervoor zorgen dat het licht sfeervoller verspreid wordt
  • langwerpige plafonnières

Dit zijn een aantal voorbeelden van de verschillende modellen die er te krijgen zijn. Binnen iedere productgroep is er natuurlijk ook nog weer veel keus. Zo kunt u bij de eerste groep plafondlampen die net genoemd werden bijvoorbeeld kiezen uit helder glas of matglas. Voor kinderen zijn er daarnaast speciale varianten verkrijgbaar met leuke afbeeldingen erop. Niet alleen verschilt het soort glas, ook de afwerking verschilt natuurlijk enorm. Sommige van deze plafondlampen bestaan eigenlijk alleen uit glas, wat met haken aan het ophangsysteem bevestigd zit. Bij andere zit er een metalen of kunststoffen rand om het glas heen en deze kunnen natuurlijk weer in verschillende kleuren gemaakt zijn. Zo is er dus alleen binnen deze productgroep al heel veel keus mogelijk. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor alle andere modellen die we beschreven hebben. De kleuren kunnen sterk variëren, net als de vorm, het aantal lampjes dat er in geplaatst moet worden en ook de stijl is natuurlijk altijd weer anders. Door de ruime keus die er bestaat, kunt u voor iedere ruimte in uw woning geschikte plafondlampen vinden, die precies passen bij uw stijl en smaak.

Directlampen.nl

Wilt u de keus hebben uit veel verschillende modellen plafondlampen? Dan bent u bij Directlampen.nl aan het juiste adres. Zij hebben een zeer ruime collectie op het gebied van verlichting, waardoor u altijd het juiste product bij hen zult vinden. Een groot assortiment is natuurlijk fijn, maar het maakt het ook lastiger om precies die plafondlampen te vinden waar u naar op zoek bent. Om het zoeken voor u een stuk gemakkelijker te maken, hebben ze bij Directlampen.nl een handige keuzehulp gemaakt. Hierin kunt u aanvinken aan welke punten plafondlampen voor u moeten voldoen en vervolgens krijgt u een overzicht van alle artikelen uit hun collectie die hier aan voldoen. U kunt in de keuzehulp bijvoorbeeld aangeven naar welke stijl u op zoek bent, wat voor energielabel de lamp moet hebben of wat voor soort kleuren u het meest aanspreken. De keuzehulp maakt het zoeken voor u echt een stuk eenvoudiger. Het ruime aanbod aan plafondlampen en andere vormen van verlichting is natuurlijk een goede reden om voor deze winkel te kiezen, net als het feit dat zij dus over een handige keuzehulp beschikken. Maar er zijn nog andere redenen waarom u juist naar hen zou moeten gaan voor uw plafondlampen. Zij verzenden alle bestellingen namelijk gratis en ook voor een eventuele retourzending hoeft u geen verzendkosten te betalen. Daarnaast profiteert u bij hen van twee jaar garantie op alle artikelen en kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om achteraf te betalen. Reden genoeg dus om juist voor deze zaak te kiezen als u zoekt naar nieuwe verlichting.


Comments are closed.