Nieuws

Galapagos reizen

Wednesday, 10-1-2018  

Reizen naar de Galapagos eilanden - - Atacama

Wil jij een bijzondere reiservaring opdoen? Dan moet je eens naar Galapagos reizen! Deze eilanden, een stuk voor de kust van Ecuador gelegen, zijn een prachtig gebied om te ontdekken. Natuurlijk spreekt heel Zuid-Amerika bij veel mensen tot de verbeelding, maar dit deel misschien nog wel het meest. Wat is er nu zo bijzonder aan deze eilandengroep? Het belangrijkste kenmerk is dat er zich geen roofdieren bevinden. Naar Galapagos reizen betekent daarom ook bijzondere natuur kunnen ontdekken en dat van heel dichtbij! Doordat niet alleen roofdieren, maar ook mensen hier niet voorkwamen, zijn de dieren die er leven niet geneigd om zich te verstoppen of te vluchten op het moment dat jij er aan komt. Dit betekent dat je bij veel van de aanwezige diersoorten echt dicht in de buurt kunt komen. Zij zullen niet schrikken als jij je laat zien en hierdoor kun je de natuur op een heel andere manier beleven dan je gewend bent. Naar Galapagos reizen doe je dus niet als je vooral liefhebber bent van zon, zee en strand of als je culturele dingen wilt doen. Nee, het is echt een gebied dat uitermate geschikt is voor de echte natuurliefhebber!

Galapagos reizen in het spoor van Darwin

Zoals gezegd kun je vooral veel prachtige natuur verwachten op het moment dat je kiest voor naar de Galapagos reizen. Je kunt er genieten van:

  • de oceaan
  • de diverse eilanden
  • actieve en slapende vulkanen
  • diverse dier- en plantensoorten

Het bijzondere is dat je op deze eilandengroep niet alleen diersoorten, maar ook plantensoorten kunt ontdekken die je nergens anders op de wereld zult vinden. Enerzijds omdat ze er gewoon nooit geleefd hebben, anderzijds omdat ze er al uitgeroeid of uitgestorven zijn. Je krijgt dus echt een unieke inkijk in de soorten van de aarde, iets wat Darwin tijdens zijn eigen Galapagos reizen al ontdekte. Aan de hand van de ontdekkingen die hij daar deed, schreef hij zijn bekende werk over de evolutietheorie en dit is dan ook een reden waarom het gebied zo ontzettend bekend is. Bijzonder naast de grote soorten rijkdom, is dat de actieve vulkanen af en toe zorgen voor een schone lei. Na een uitbarsting wordt alles bedekt onder een aslaag en kan de natuur weer opnieuw tot leven komen. Ook dit draagt zeker bij aan de bijzonderheid van deze regio. Het is dus niets teveel gezegd als we stellen dat naar Galapagos reizen echt een unieke ervaring is!

Diverse mogelijkheden bij Atacama

Nu is het wel zo dat je niet zomaar even naar Galapagos reizen kunt, je moet hier wel wat zaken voor regelen. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor het boeken van een complete reis. Dat stelt jou in staat om optimaal van je vakantie te genieten, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over zaken als het regelen van vervoer en van overnachtingen. Wil je graag naar Galapagos reizen, dan moet je absoluut het aanbod van Atacama op dit gebied eens bekijken. Zij bieden heel veel verschillende reissoorten door een groot deel van Zuid-Amerika aan en dit is een van de regio’s die je met hen kunt bezoeken. Je doet dit bijvoorbeeld tijdens een cruise, waarbij je ‘s nachts op de boot slaapt en overdag de kans hebt om een van de eilanden te ontdekken. Zo heb je alle kans om de eilandengroep in al zijn glorie te leren kennen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om het te combineren met een rondreis over het vaste land van Ecuador. Ze bieden bij Atacama verschillende opties en het best kun je zelf even hun complete aanbod aan Galapagos reizen op hun website bekijken. Lees meer…


Comments are closed.