Mens en gezondheid

Gebruik hypnotherapie om van al je klachten af te komen

Tuesday, 13-9-2016  

hypnosepraktijk - hypnotherapieDe geest is een mysterieus fenomeen. Wetenschappers hebben nog altijd geen antwoord gevonden op de vraag waar ons bewustzijn nu precies vandaan komt. Sinds de boeken van Freud is het er niet makkelijker op geworden. Blijkbaar zijn er namelijk ook nog eens verschillende niveaus binnen het bewustzijn. Zo is er een bewust bewustzijn en een onbewust bewustzijn, ook wel het onbewuste genoemd. Het is veel gebruikte aanname dat veel van de problemen die mensen ervaren op te lossen zijn door ze te lokaliseren in het onbewuste. Vervolgens moet de patiënt deze problemen die lang zijn onderdrukt onder ogen zien, zodat hij of zij kan beginnen met genezen. Vaak hebben we herinneringen in ons onbewuste die we lang geleden hebben onderdrukt en waar we dus ook niet meer bewust van zijn. Maar als we het bewuste bewustzijn vergelijken met het topje van de ijsberg, dan is het niet verwonderlijk dat onder het oppervlak veel verborgen ligt dat ons gedrag op een onbewuste manier beïnvloedt. Als je dus fysieke of mentale problemen ervaart, dan ligt de oorzaak vaak verborgen onder het oppervlak. Dit is ook logisch, want zodra je immers precies weet wat het probleem is en wat de oorzaak er van is, dan zou het niet al te moeilijk moeten zijn om het op te lossen. Het is dan ook om die reden dat er enorm veel psychologische methodes bestaan om als het ware af te dalen in het onderbewuste en om daar dan de bron van de problemen te vinden. Niet alle methodes zijn echter even effectief. Dit hangt vaak af van de persoon en zijn of haar ontvankelijkheid voor een bepaalde methode. Een bereidwillig en openstaand persoon heeft meer baat bij psychotherapie dan een gesloten en angstig persoon. Hoewel beide methodes weliswaar kunnen werken, kan het best zijn dat de eerste persoon al na een paar weken resultaten ervaart, terwijl de tweede persoon vaak jaren nodig heeft voordat hij of zij verlichting ervaart. Een methode die echter altijd helpt, bij verschillende types van mensen, is hypnotherapie.

Waarom hypnotherapie?

Hypnose en hypnotherapie hebben een slechte reputatie die vooral is veroorzaakt door de manier waarop deze discipline op tv vaak wordt geportretteerd. Denk aan de sjamanen in Afrika, of de shows van mensen als Rasta Rostelli. Wij nuchtere Nederlanders houden meer van de koude wetenschap en denken dan ook vaak dat dit de enige manier is om mensen te helpen. Het zoeken van hulp van een psycholoog was voorheen niet iets wat je vertelde. Nu gaat bijna iedereen naar de psycholoog. Hypnotherapie is echter een geaccepteerde discipline binnen de geesteswetenschappen en staat op gelijke hoogte met psychotherapie. Toch kiezen mensen eerder voor een therapie als mindfullness. Hier zie je hoe belangrijk ‘branding’ is. Mindfullness is populair omdat het ‘verkocht’ wordt als een therapie waarbij je je authentieke zelf lokaliseert. Daarnaast heeft het diepe banden met het boeddhisme en het spreekt mensen aan. Mindfullness is natuurlijk ook een schitterende term die perfect is voor deze tijden van zelfhulp boeken en mensen die op zoek zijn naar betekenis en zingeving. Toch is mindfullness veel minder effectief dan hypnotherapie.

Ga naar hypnosepraktijk.net

Als je echt van je problemen af wilt komen, dan kun je beter kiezen voor hypnotherapie. Mindfullness is meer voor mensen die niet echt problemen hebben, maar gewoon op zoek zijn naar iets. Hypnotherapie is een echte methode om je te helpen met problemen als:

  • Angsten
  • Fobieën
  • Plankenkoorts
  • Paniekaanvallen
  • Sociale angst

Dus als je zeker wilt zijn dat je snel en effectief van je problemen afkomt, dan is hypnotherapie zeker geen overbodige luxe.


Comments are closed.