Mens en gezondheid

Hypnotherapie

Thursday, 12-1-2017  

hypnosepraktijk - hypnotherapie

Als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten, dan kun je natuurlijk naar een dokter gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om te kijken of hypnotherapie de problemen op kan lossen. Dit is in meer gevallen mogelijk dan je waarschijnlijk zou denken. Sterker nog, bij veel mensen is de mogelijkheid van het gebruiken van hypnose voor therapie zelfs helemaal onbekend. Zij hebben nog nooit gehoord van hypnotherapie en kennen hypnose enkel in de vorm van theatervoorstellingen of televisieprogramma’s. Hier gaat het vaak zo dat er iemand uit het publiek gekozen wordt, dat deze persoon vervolgens gehypnotiseerd wordt en daarna opdracht krijgt om de meest vreemde dingen te doen. Dit is slechts een van de mogelijkheden die hypnotisering biedt en het is jammer dat het niet bij meer mensen bekend is dat dit ook voor therapie heel goed ingezet kan worden. Als mensen al gehoord hebben van de mogelijkheid van hypnotisering voor het oplossen van klachten, dan kennen ze het enkel als hulp bij verslaving of bij traumaverwerking. Er zijn echter nog zo veel meer mogelijkheden waarbij hypnotherapie goed van pas kan komen, dat het zeker van belang is dat hier meer bekendheid voor komt.

Hypnotherapie kan bij veel klachten ingezet worden

Welke mogelijkheden biedt hypnotherapie dan allemaal, bij welke klachten kan deze behandelmethode ingezet worden? Heel globaal gezegd bij alles waar het onderbewuste een rol speelt. Met hypnose wordt er immers via het onderbewustzijn gewerkt, er worden in dat gedeelte van je geest veranderingen aangebracht. Het werkt daardoor heel goed bij diverse psychische problemen, zoals het overwinnen van angsten en fobieën. Maar het kan ook lichamelijke klachten verhelpen, zoals overgewicht. Obesitas ontstaat in veel gevallen doordat er teveel gegeten wordt. De patiënt ervaart steeds een hongergevoel en hunkert soms naar heel specifieke voedingsmiddelen. Door middel van hypnose kan deze hunkering weggenomen worden, wat natuurlijk de kans van slagen van een dieet enorm vergroot. Maar daarnaast kan er ook een virtuele maagband geplaatst worden, waardoor teveel eten ook tot het verleden behoort. Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die hypnotherapie biedt, andere zaken die aangepakt kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • hoogtevrees, paniekaanvallen, plankenkoorts en andere angsten
  • anorexia, boulimia en andere eetstoornissen
  • woedeaanvallen
  • vergroting van het zelfvertrouwen
  • chronische pijn bestrijden zonder medicatie

Andere zaken die in aanmerking komen voor behandeling zijn bijvoorbeeld bedplassen, stotteren, blozen, zweten en nagelbijten. Hypnotherapie kan dus bij een heel divers aantal problemen ingezet worden.

Deskundige therapeuten bij Hypnose Praktijk

Wat is nu precies het voordeel van hypnotherapie ten opzichte van andere soorten behandelingen? In de eerste plaats werkt het vaak heel snel en effectief, waardoor je snel van je klachten af bent. Een tweede pluspunt is dat het weinig belastend is voor je lichaam. Waarbij een fysieke maagband bijvoorbeeld een zware operatie nodig is, bestaat de behandeling bij een virtuele maagband uit een paar therapiesessies. Tot slot is het ook in de regel veel goedkoper dan andere behandelvormen. Al deze punten maken het zeer interessant om in ieder geval de mogelijkheid van hypnotherapie eens te overwegen. Wil jij dit graag inzetten voor behandeling van jouw lichamelijke of geestelijke klachten? Let er dan op dat je altijd kiest voor een erkende praktijk, zoals Hypnose Praktijk. Zij bieden deskundige hulp en hebben veel ervaring, waardoor je er op kunt vertrouwen dat je een goede behandeling krijgt. Klop dus niet zomaar bij de eerste de beste aan, maar kies voor een gediplomeerde therapeut. Bij Hypnose Praktijk zetten ze hypnotherapie in voor behandeling van heel veel verschillende problemen. Op hun site kun je meer lezen over de mogelijkheden die zij bieden.


Comments are closed.