Mens en gezondheid

Meer informatie over een traplift huren

Wednesday, 19-4-2017  

Wanneer u een traplift nodig heeft, dan hoeft dit zeker niet onnodig hoog in de kosten te lopen. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende mogelijkheden zijn om dit (in ieder geval gedeeltelijk) gesubsidieerd te krijgen?

  • Via de VAPH (Vlaamse Agentschap voor Personen met Handicap)
  • Een premie via de gemeente en/of de provincie

Het hoeft dus zeker niet het geval te zijn dat u zelf volledig voor de kosten zult moeten opdraaien. Er zijn echter wel een aantal keuzes die u zult moeten maken, voordat de traplift geïnstalleerd kan worden. De eerste optie waar u goed naar moet kijken is of u kiest voor een traplift huren of voor het kopen van een lift. Een traplift kopen lijkt in eerste instantie uiteraard een stuk duurder dan een traplift huren, dit hoeft echter niet het geval te zijn. Wanneer u voor langere tijd de traplift moet gaan gebruiken en ook zal gaan gebruiken, dan is een traplift huren uiteindelijk veel duurder dan wanneer u voor de optie kiest om er een te kopen. Het is dus belangrijk om de bedragen waar u uiteindelijk op uitkomt goed te berekenen. Zo krijgt u een helder idee van de kosten waar u rekening mee moet houden en wat de beste optie voor u zal zijn. Bij http://handicare-traplift.be staan de medewerkers voor u klaar om u te voorzien van advies op dit gebied. Zij hebben de kennis en ervaring die u nodig heeft om tot de juiste beslissing te kunnen komen.

De beste manier voor een traplift huren

Wanneer u slecht ter been raakt, dan kan een traplift ervoor zorgen dat u nog wat langer in uw vertrouwde omgeving kunt blijven. Als uw toestand echter snel achteruit gaat, dan bent u misschien al naar de mogelijkheden aan het kijken om te verhuizen naar een woning waar u zich makkelijker voort kunt bewegen of u gaat zelfs naar een verzorgingshuis. In zo’n geval zal u dus maar een korte tijd gebruik maken van de traplift en dus is een traplift huren een betere optie voor u in dit geval. Dit zal voor u lager in de kosten blijven en u bent er zeker van dat de lift volledig op maat gemaakt is. Wist u dat alleen de stoel en de motoraandrijving standaard geleverd worden. De rail wordt aangepast aan de trap waaraan het bevestigd wordt. Bij Handicare kunt u overigens niet alleen terecht voor een traplift huren, het is ook mogelijk om hier tweedehands exemplaren te kopen. Dit kan een goede optie zijn als u de traplift voor langere tijd zult gebruiken. In zo’n geval kan een traplift huren behoorlijk in de papieren lopen en het kopen van een exemplaar kan u dan veel geld besparen. Hier zit echter ook een nadeel aan helaas. Omdat de trapliften op maat gemaakt worden per trap, is de kans dus aanwezig dat de tweedehands traplift die u koopt niet goed of helemaal niet past. Dit is dus zeker iets waar u goed op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehands exemplaar.

Vandaag nog een traplift huren

Heeft u zo snel mogelijk een traplift nodig? Dan wilt u dit uiteraard vandaag nog regelen. Bij Handicare ondersteunen ze u hier graag bij. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is contact op te nemen met het bedrijf en zij zullen u meteen kunnen voorzien van de informatie die u nodig heeft. Het kan handig zijn om van tevoren al voor ogen te hebben waar u (ongeveer) naar op zoek bent. Dit versnelt het proces aanzienlijk.


Comments are closed.