Nieuws

Waar kan ik een domeinnaam regelen?

Tuesday, 1-11-2016  

transip.be - DomeinnaamAls je een website bezoekt, dan voer je in eerste instantie een webadres in. Soms typ je het verkeerde adres in en soms blijkt dat de naam die je hebt ingetypt nog niet bestaat. Dit is dan nog geen officiƫle domeinnaam. Soms krijg je de optie om dat domein te kopen. Natuurlijk heb je er zelf geen boodschap aan op dat moment, want je wilt gewoon naar de juiste website. Maar het geeft wel gelijk enige informatie. Een webadres is gelinkt aan een domein en je kunt die domeinnaam dus claimen. Als je dat doet, dan is de domeinnaam van jou en kunnen andere mensen er geen gebruik van maken. Daarom heb je soms van die rare webadressen. Dit is omdat de simpelere versies al bezet zijn en dus moeten mensen creatief zijn met hun webadresnaam. Voor een domeinnaam moet je echter wel betalen. Als je bijvoorbeeld .nl achter je webadres wilt zetten, dan zit daar een prijskaartje aan vast. Maar als je het slim speelt, dan kun je voor dat prijskaartje ook veel diensten terug verwachten. Als je je domeinnaam bijvoorbeeld laat registeren door TransIP, dan kunnen zij direct alles voor je regelen. Dat betekent dat zij het domein voor je vastleggen. Zij zorgen ervoor dat alles geregistreerd is en ze zorgen voor de beveiliging. Je hoeft zelf vrij weinig te doen. Nadien is het beheer van je domein echter zeer vanzelfsprekend. Je kunt zelf de instellingen wijzigen en je kunt ook zelf aan de slag met de configuraties. Daarnaast ben je na de registratie natuurlijk direct vindbaar op het wereldwijde web. Dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Vindbaarheid en zichtbaarheid. Internet lijkt misschien een onoverzichtelijke chaos, maar met een bedrijf als TransIP aan je zijde, heb je nergens omkijken naar.

Geen gedoe met instellingen en altijd de juiste domeinnaam

Als je in zee gaat met TransIP, dan is het goed om te weten dat je domein in goede handen is. Allereerst kan TransIP je helpen met het uitzoeken van een goede domeinnaam. Zoals gezegd zijn veel domeinnamen al bezet. In plaats van het veranderen van de domeinnaam zelf, kun je ook kiezen voor een ander einde. In plaats van .nl kun je bijvoorbeeld kiezen voor .com of .org. Dat zijn echter nog lang niet alle mogelijkheden. Zo kun je ook kiezen voor:

 • .shopping
 • .games
 • .moi
 • .storage
 • .blog

Wil je toch liever een domeinnaam met .nl, dan kun je ervoor kiezen om het deel voor de punt te veranderen. Ook hier kan TransIP je natuurlijk helpen. Sommige namen zijn beter dan andere en wat een goede naam is, dat weten ze dondersgoed bij TransIP. Het is daarom altijd verstandig om de hulp in te schakelen van de IT nerds van TransIP, want zij weten precies wat wel en wat niet goed werkt. Verder heb je ook geen gedoe met instellingen, want als je in zee gaat met TransIP, dan zorgen zij ervoor dat je standaardinstellingen altijd en overal goed staan. Dus je hoeft je niet druk te maken over variƫrende instellingen die je constant weer moet herstellen.

Meer weten over TransIP? Kom dan langs op de website

Als je meer wilt weten over wat TransIP voor jou kan betekenen, dan kun je het beste even een bezoekje brengen aan de website van transip.be. Hier vind je alle informatie over TransIP zelf, maar verder ook over de verschillende diensten zoals:

 • VPS
 • Domeinnamen
 • Webmail
 • Email
 • Webhosting
 • Websites

Kortom, TransIP is er voor je om alles op ICT gebied in goede banen te leiden. Het team bestaat uit jonge enthousiaste ICT geeks die het leuk vinden om alles op ICT gebied te optimaliseren.


Comments are closed.